Meillä ei ole harrastettu itse tehtyjä joulukarkkeja, mutta halusin kokeilal tätä Marien ohjetta. Daim ei maistunut ihan samalta mitä kaupasta ostettu, mutta hyvää oli silti. Jos levyn jättää n. ½ cm paksuiseksi, tulee koostumuksesta pehmeämpää ja hieman jauhoisempaa. Kun kaulii ihan ohkaiseksi, tulee Daimille tyypillinen sitkeä koostumus esille. Kokeilin tehdä kuvioita, mutten onnistunut siinä hirvän hyvin. Jämäpalat murskasin ja laitoin suklaan lopun sekaan. Syntyi kakkaroita, jotka olivat kuulema kaikista parhaimman makuisia. Kuvassa on myös muumitarjotin, jonka kutsua en vaan voinut vastustaa kaupassa. Pohjaväri on oikeasti kirkkaamman punainen, kuin mitä kuva antaa ymmärtää.
Daim
2rkl vehnäjäuhoja
½ dl manteli- tai pähkinäjauhetta
1 dl sokeria
2 rkl siirappia
2 rkl voita
1 rkl kermaa
1 tl aitoa kaakaojauhetta
suklaata
Sulata rasva kattilassa, lisää joukkoon muut aineet lukuun ottamatta suklaata. Keitä hiljakseen 15 min. koko ajan sekoittaen. Kaada seos leivinpaperille, laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli ohueksi levyksi. Levy kovettuu äkkiä, joten toimi nopeasti. Halutessasi voit painella tässä vaiheessa levystä kuvioita piparimuotilla. Jätä levy jäähtymään ja kovettumaan. Sulata suklaa ja levitä levyn tai kuvioiden päälle.
-Nna
sunnuntai, 14. joulukuu 2008
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.