Eilen kutsuimme muutaman ystävän kylään syömään blinejä. Ohje on Yhteishyvän ruokaliitteestä. Ohjelmaan kuului tietenkin myös linnan juhlien katsominen. Totesimme, että suurin osa lilan värisistä puvuista oli kamalia. Joku paha karma niillä. Illalla sitten tuli Tuntematon sotilas, joka teki minut jälleen surulliseksi. =/ Kuvanlaatu on taas tälläistä, sen siitä saa kun yrittää räpsiä kynttilän valossa juuri ennen syömistä.

Jos et tiedä miten rauhallisen sunnuntain käyttäisit, suosittelen ötököiden löytämistä kahvikupista. Sitten onkin tekemistä loppupäiväksi. Netin valistamana päädyin siihen, että ne ovat luultavasti riisihäröjä. Tyhjensin koko jauhokaapin, ja lopulta löysin muutaman ötökän avaamattomasta luomu ruisjauhopussista. Se oli ylimmällä hyllyllä ja lasit alimmalla. Sen jälkeen lähti kaikki kuivajutut näkkäristä ja riisistä alkaen roskiin. Mausteet säästin, kun ne ovat olleet lasipurkeissa. Jostain luin, että aluksi voi kokeilla vain saastuneiden elintarvikkeiden hävittämistä, mutta ajattelin hoitaa homman kerralla pois. Samalla tulee tehtyä joulusiivousta, kun tyhjensin ja pesin kaikki keittiön kaapit. Sitten pitäisi vielä tiskata astiat läpi.

2125564.jpg

Blinit

25 g tuorehiivaa
4 dl maitoa
2 ½ dl tattarijauhoja
2 ½ dl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 prk kermaviiliä
2 rkl voisulaa
1 ½ dl olutta
1 tl suolaa
3 valkuaista

paistamiseen voita

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota 2 tuntia. Lisää keltuaiset, kermaviili, voisula, olut ja suola. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan. Paista paksuja lettuja keskilämmöllä blini- tai ohukaispannulla. Peitä valmiit blinit foliolla, jottei ne jäähdy ennen tarjoilua. Tarjoile esim. smetanan, hunajan, suolakurkun, mädin, sipulin, sienisalaatin tai kylmäsavuporon kanssa.

-Nna