Hampurissa asuva ystäväni on taas pyörähtämässä Suomessa. Hänen houkuttamana tulin muutamaksi päiväksi kesäsiirtoon porukoiden luokse, kun Ukkonenkin on kotiseudullaan. Ystäväni kutsui minut eilen jo iltateelle, mutten jaksanut lähteä. Sen sijaan kävin äidin palstalla syuömässä herneitä ja mansikoita. Mukaan sain uusia perunoita, tilliä, persilijaa, salaattia ja sipulia. Myös valkosipulia olisin saanut, mutta meillä on vielä vanhojakin. Samalla tuli ihan huomaamatta oltua ulkona ja nautittua luonnosta. Ehkä minussa itää ihan pieni vihertävä peukalokin.. Tänään sittten pääsen vaihtamaan kuulumisia ja syömään muurikkalettuja. Tuntuu niin kesäiseltä. Samalla reissulla äiti sai toisen verkkokassin.

Aloitin tämän verkkokassin tekemisen ensimmäisenä, mutta toinen vei mennessään. Neuloin ekaa kertaa
Tennesseetä ja olen nyt aivan ihastunut puuvillalankoihin. Ne ovat mukavan viileän tuntuisia näin kesällä, ainakin tuohon vironvillaan verrattua. Tein kassin tämän ohjeen mukaisesti, mutta kerroksia on 62. Puikkona oli 5,5 Knit Picks 60 cm pyöröt. Työ eteni joutuisasti ja sitä oli mukava tehdä telkkua katsoessa ja väsyneenä bussissa. Langan menekki oli 119 g, toisen kerän aloitin kahvoja varten.

Pääteltyäni kassin, reunustin sen virkkaamalla. Tein kaksi kiinteää silmukkaa jokaiseen langankiertoreikään. Sen jälkeen tein sopivalta tuntuvan matkan i-cord reunusta ja jatkoin sitä kahvoiksi asti. Hyvän suomenkielisen ohjeen reunustukseen löysin täältä. En meinannut yksi yö saada unta, kun tuota reunustamista pohdin. Onneksi googlella oli jälleen vastaus minulle. Mitoin kahvojen paikat katsomalla neuleen "nurkat" ja jättämällä lyhyemmän reunan vapaaksi. Neulos kuitenkin kiersi, jolloin jouduin venyttämään valmista kassia. Saa nähdä, kuinka tuo sitten käytännössä toimii.

1755230.jpg

Ja minun pitää vielä kehua, että sain kamalasti lisää kaappitilaa, kun Ukkonen laittoi vanhaan tankokaappiin neljä hyllyä. Ja nyt langoillakin on omat paikkansa. Villalangat täyttävät yhden banaanilaatikon, langat joita on useampi kerä samaa laatua ovat täällä ja kaikista pienimmille nöttösille on oma kenkälaatikko. Laitoimme myös kankaat uuteen järjestykseen. Isommat (parimetriset ja sitä isommat) loikot ovat omalla hyllyllään ja loput mahtuivat kahteen banaanilaatikkoon. Epämääräistä tavaraa lähti viisi muovikassillista roskiin ja muutama uffille. Nythän sitä voisi ommellakkin jotain, kun tavarat ovat hyvin saatavilla ja järjestyksessä.

-Nna