Ruokaa laittaessani tykkään käyttää reilusti maustita. Myöskään tulisuus ei ole ongelma, kuhan se ei peitä kaikkia muita makuja alleen. Tein eräänä päivänä intialaistyylistä kanaa raidan kera. Siitä tuli aika namia, siksi kirjoitin ohjeen tapaista ylös. Asiaa hieman hankaloitti se, etten ikinä oikeastaan mittaa aineita ruokaa laittaessa. Roiskin niitä ihan mututuntumalla ja sitten maistan.

 

Intia-vaikutteinen kana

300 g broilerin suikaleita

250 g paseerattuja tomaatteja

1-2 dl maustamatonta jogurttia

voita ja öljyä paistamiseen

2 valkosipulin kynttä

1 tl sokeria

1 tl curry, paprikajauhe, juustokumina

½ tl kaneli, korianteri

1 maustemitta neilikka, cayanne, valkopippuri, kardemumma, inkivääri

Laita voita ja öljyä lämpiämässä olevalle pannulle. Lisää mausteita maun mukaan, ja pannun kuumettua ruskista broileri. Lisää silputtu valkosipuli ja kääntele vielä hetki. Sitten laita jokkoon tomaatti ja sokeri. Anna hautua kannen alla. Juuri ennen tarjoilua lisää jogurtti ja anna sen lämmetä. Nauti basmatiriisin ja raidan kanssa.

 

Raita

½ hoikka kurkku

n. 2,5 dl jogurttia

valkosipulinkynsi

minttua

suolaa

Raasta kurkku ja laita sekaan ripaus suolaa. Anna vetäytä hetki, jonka jälkeen painele kurkusta ylimäärinen neste pois. Lisää hienonnettu valkosipuli, minttu ja jogurtti. Tarkista maku ja laita jääkaappiin hetkeksi vetäytymään.

 

Jälkkäriksi voi tehdä vaikka suklaapossusmoothieta. Ukkonen halusi eräänä päivänä sellaista, ja minä kehittelin siitä tälläistä.

Suklaapossusmoothie

3 dl vattuja

70 g valkosuklaata

4 dl jukurttia

1 tl vanilijasokeria

2 tl tavallista sokeria

jäitä

Hienonna jäät blenderissä ja lisää sitten sekaan muut aineet. Anna käydä seos on hienontunut. Jos haluaa nauttia juoman pillillä, kannattaa vatut paseerata ja suklaa sulattaa vaikka pieneen maitotilkkaan. Pilli nimittäin tukkeutui vähän väliä juodessa. :D

 

Porukoilla käydessäni tyhjensin hieman heidän kirjahyllyä. Itse asiassa tuon nauhoja kirjan olen saanut jo -05 äidin työkaverilta. Olin autuaasti unohtanut sen, mutta nyt se ilahdutti kovin. Jospa saisin itse punottua nauhaa jotain peliä varten. Ristipistokirjaa voin hyödyntää kirjoneuleinnostuksen iskiessä. Lankatyökirjasta en tiedä vielä mitään. Pitää paremmalla ajalla tutustua siihen.

-Nna