Kävin viime lauantaina mummon luona. Siellä oli joka keväiseen tapaan jo ikkunalaudalla taimet kasvamassa. Lisäksi mummon vessassa oli sellainen jännä purkki. Minähän innostuin siitä valtavasti ja halusin itsekkin kasvattaa jotain. Mummo oli selvästi ilahtunut siitä, että alan osoittamaan tälläisiä taipumuksia sukuun tuloon. Sain mummolta uuden kuun kunniaksi  myös siemenpusseja, jotta pääsen heti istuttamaan. Nyt minulla olisi tulossa tomaatteja joista en tiiä onko ne tavallisia vai ei. Niissä lukee tomaatti ja red cherry. Sitten minulla on riippapetunioita, krassia, yksi (1) miniluumutomaatista itämään lähtenyt taimi ja sitten salaattia.

 

 

Minusta tämä mummon juttu oli nerokas. Tuollaiseen kannelliseen rasiaan laitetaan eka vettä pohjalle, itse laiton puoleen väliin. Sitten laitetaan jotain kelluvaa, kuten styroksia. Sen päälle kostutettu talouspaperi ja siihen sitten siemeniä. Itse pidän kantta vähän raollaan, jotta siemenet tuulettuu, eivätkä mene homeeseen. Mutta kansi auttaa jotenkin sitä paperia pitämään kosteuden. Minun mielestä nämä ovat kasvaneet aika nopeasti, kun laitoin ne la iltana tai su aamuna kasvamaan, ja tänään ekoissa tomaateissa on jo sirkkalehtiä.

 

 

Ukkonen tosin huomauttelee minulle, että tomaatit on herkkiä ja voivat häiriintyä siitä, kun käyn koko ajan niitä kurkkimassa.

 

-Nna-