Tänään oli viimeinen päiväni tuolla. Maanantaina sitten lähden neljäksi viikoksi toiseen paikkaan. Viemiseksi leivoin pätkiskakun, joka näytti maistuvan hyvin. Tämä ohje on mitä mainioin. Kakusta tulee ihanan suklainen, se on todella helppo tehdä ja se ei ole kuiva, kuten perinteiset kuivakakut.

2080890.jpg

PÄTKISKAKKU

5 dl vehnäjauhoja

2,5 dl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

1 rkl  leivinjauhetta


4 rkl aitoa kaakaojauhetta

 

150 g sulatettua voita

2 dl maustamatonta jukurttia

6 kpl pätkistä

3 kananmunaa

 

150 g tummaa suklaata

50 voita


Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää paloitellut pätkikset, munat ja jukurtti joukkoon. Lisää kuivat aineet seokseen. Paista voidellusssa ja jauhoitetussa kakkuvuoassa 175 asteessa 45-50 min. Kumoa kakku jäähtyneenä ja kuorruta sulatetulla suklaalla. Suklaa-rasvaseoksen kannattaa antaa jäähtyä hetki, jolloin se ei valu holtittomasti, vaan levittyy kauniisti.


Ja minä olen saanut postia. Nice Factorin Marsu lähetti minulle sukksadon sukkalanka-arvonnan voiton. Paketista löytyi kaksi kerää Norjalaista Raggegarn lankaa, 60 % villaa, 20 % nailonia ja 20 % akryylia. Minusta lanka näyttää ihan siltä, että siitä pitää tehdä jotain jouluista, vaikkapa tossut. Ja langan lisäksi sain 3,5 mm 15 cm bambupuikot. Tuo pituus onkin yllättävän kätevä, kuhan siihen vain tottuu. Ja katsokaa mitä eilen tipahteli pihallemme, ihana odotettu ensilumi.


2080870.jpg

-Nna