Wuhuu! Ukkonen asensi windowsin uusiksi ja konettani pystyy taas käyttämään. Minulle olisi kelvannut hyvin linux, mutta koulujuttujen takia tarvitsen vättämättä wordia. Tai toki muitakin tekstinkäsittelyohjelmia voisi käyttää, mutta meillä on niiiiin tarkkaan määritelty kaikki muotoilut, että niiden etsiminen muualta olisi hankalaa minulle.

Katsellessani neulo elämäsi miehelle kirjaa Ukkonen tuli siihen kyselemään, löytyisikö sieltä hyviä pipomalleja. Malliksi valikoitui kuitenkin mainio Jacues Cousteau. Lankana oli Novitan polaris, neuloin 5,5 puikoilla. Silmukoita oli 60. Koska Ukkonen on kovin lämminverinen, jätin taitteen neulomatta. Tein ennen kavennuksia ainoastaan 15 cm  neulosta. Ja tämä ei tarkoituksella peitä korvia kokonaan, vaikka minusta pipojen pitäisi niin tehdä.

2187653.jpg

Saimme kamalasti kaikkia ihania lahjoja. Neuleaiheiset paketin varmistinkin #neulonnan jouluyllärivaihdolla ja sitten joulumuorin yllätyksellä. Jälkimmäisessä parinani oli Kukka-75. Näin hienon paketin sain häneltä. Kaksi kerää Drobsin Fabelia ja Alpacaa, kynttilän tunnelmoimiseen, sekä marmelaadia. Karkit on jo syöty ja Alpacat hypänneet puikoille. Kaikki oli niin minun väristä. Kiitos vielä, oli mukava vaihto.

2187641.jpg

Anopilta sain lahjuksena mm. ihanaa villakangasta josta ajattelin tehdä vekkihameen. Ukkosen tädiltä sain leipävuoan jota olin toivonutkin. Ukkosen antamista lahjoista ehkä ykköseksi nousi blenderi, mitä olin jo monta viikkoa himoinnut naapurin ikkunasta. Maustamattomasta jugurtista, mansikasta, ripauksesta vanilijasokeria ja hedelmästä esim. päärynästä tai banaanista saa tosi hyvää juomaa, joka vielä pirtelöäkin parempaa. Tänään jopa heitin sekaan pienen porkkanan, ja se upposi sinne tosi nätisti. Vähän lisää vitamiineja.

Kuvassa oleva muki on myös Ukkoselta. Tuo sen vieressä oleva laite on "purkki", eli mp3-soitin, jota voi kuunnella kuulokkeilla tai ilman. Ja siihen saa niitä kahdet kiinni. Äiti halusi ehdottomasti antaa tämän minulle äänikirjojen kuuntelua varten. Kun on useampi kortti siiheen, niin saa kerralla ladattua paljon kuunneltavaa. Mutta kyllä ehti jo harmittamaan, kun mokoma laite ei toiminut heti niin kuin piti.

2187640.jpg

Ukkosen Mummo on mitä taidokkain virkkaaja, häneltä saimme kalastajalangasta(?) tehdyn liinan. Nyt kun tekee itsekkin käsitöitä, ymmärtää paremmin, kuinka kauan tuollaisen tekemiseen menee. Heti kun sen paljastui paketista, tiesin, että se haluaa mennä vanhaa lelulaatikkoamme koristamaan. Minä en ole edes mikään pitsi-ihminen, mutta tästä pidin valtavasti.

2187650.jpg

Punnan arvo on alhaalla, ja ihmeekseni Ukkonen kannusti minua tilaamaan Briteistä jotain. Tiitan vinkistä sitten päädyin Get Knitted verkkokauppaan. Ostoskoriin lähti pääasiassa knitpicksejä, joiden hinta on huomattavasti alempi siellä. Muutamaa lankaakin tilasin, mutta eivät ne nyt niin erikoisia olleet. Taitaa suomestakin niitä löytyä.. Tilaaminen oli helppoa ja nopeaa. Pystyin maksamaan electronilla, ja se vielä varmisti asian omasta verkkopankistani. Postikulut olivat n. 13 £, joka on suunnilleen sama euroissa. Nyt vain odotellaan postia.

-Nna