Edellisen postauksen lapasiin on tehty intialainen peukalokiila. Olen keväällä laittanut ohjeen tänne sivuille, mutta nyt vuodatus kenkkuilee, enkä saanut muokattua sitä selkeämmäksi. Joten julkaisen koko ohjeen uudestaan. Jatkossa tämän löytää tuosta sivupalkista.

Akvamariini kyseli aikaisemmin ohjetta intialaiseen peukalokiilaan. En tiedä mikä on "virallinen" tapa, mutta kirjoitin ohjeen niin kuin minä sen teen. Räpsin paljon kuvia tekstin tueksi, mutta älkää laskeko siinä olevia silmukoita tai muita. Nämä lapaset on tehty kertausmielessä, eivätkä ole täysin samanlaiset kuin tekstissä.

Käytin lankana seiskaveikka, silmukoita 44. Ohje on vasemmalle lapaselle. Neulo halutun mittainen joustin. Neulo sen jälkeen muutama kerros sileää. Mallissa kerroksia on kaksi. Mieti kuinka monta silmukkaa haluat peukaloon. Siirrä 1. puikolta 2 puikolle niin monta silmukkaa, että summa täyttyy. Tässä tapauksessa 2. puikolla on 17 s ja 1. puikolla 6 s.

1539854.jpg

Sitten aloitetaan lisäykset. Jokaisella kierroksella neulotaan 1. puikolle langankierto 1. ja 2 puikojen välistä. Kuvassa otin langankierron omalle puikolle havainnollistaakseni asiaa.

1539886.jpg

Jatka lisäyksiä kunnes 1. puikolla on tarpeeksi silmukoita kahdelle puikolle. Tässä tapauksessa pitää olla 22 silmukkaa. Neulo kerros sileää.

1539888.jpg

Ota 2. puikon 17 s. apulangalle odottamaan kuten tavallisessakin peukalokiilassa. Siirrä 1. puikolta puolet silmukoista 2. puikolle, jolloin jokaisella puikolla on taas oikea määrä. Neulo normaalisti lapanen loppuun.

1539893.jpg

Poimin apulangalla olevat silmukat puikoille, ja nappaa muutama silmukka yläpuolelta, ettei jää reikää.

1539924.jpg

Oikean käden lapanen tehdään muuten samoin, mutta peukalokiilan silmukat tulevat 3. puikolle ja lisäykset 4. puikolle. Jos huomaatte ohjeessa jotain hassua, tai ette ymmärrä, niin laittakaa kommenttia. Yritän sitten parhaani mukaan neuvoa tai korjaan virheet. Lapasissa olevan sydänkuvion ohje löytyy stitch'n bitch neulojan käsikirjasta sivulta 58.

1539929.jpg

Peukalokiilan korkeutta voi helposti säädellä laittamalla alas enemmän tai vähemmän sileitä kerroksia. Neuleen tiheyden ja tulevien kerroksien laskeminen on pop tässä kohti, jottei kiilasta tule liian korkea tai matala. Silmukkamäärää voi helposti vaihtaa mielensä mukaan, periaate kun on aina sama. Itse suosin peukaloa, joka ei ole liian napakka.

-Nna