Anopin innoittamana halusin kokeilla suolaisen piirkan leipomista. Ainekset valikoituivat sen mukaan, mitä kaapista sattui löytymään.

 

1239353298_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Lohipiirakka

 

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

75 g voita

0,75 dl vettä

 

Täyte:

2 dl värikästä paprikasilppua

1 dl purjosipulia silputtuna

1 tl öljyä

100 g savulohta

130 g katkarapuja

1 dl kermaviiliä

2 dl maitoa

3 kanamunaa

tilliä

suolaa

pippuria

sitruunamehua

 

Sekoita kuiva-aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Sekoita vesi ja laita jääkaappiin hetkeksi viilentymään. Sillä aikaa silppua purjosipuli ja paprikat. Kuulota niitä pannulla öljytilkassa. Laita taikina voideltuun vuokaan ja paista sitä yksinään 200 asteisessa uunissa 10 min. Sekoita kermaviili, munat, maito ja mausteet keskenään. Kun pohja on paistunut, heitä kaikki ainekset päälle ja lopuksi uuniin 30 min tai kunnen munamaito on hyytynyt. Seurana voi tarjota jotain tuoretta, vaikka rucolaa ja kirsikkatomaatteja.