Anopin innoittamana halusin kokeilla suolaisen piirkan leipomista. Ainekset valikoituivat sen mukaan, mitä kaapista sattui löytymään.
Lohipiirakka
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
75 g voita
0,75 dl vettä
Täyte:
2 dl värikästä paprikasilppua
1 dl purjosipulia silputtuna
1 tl öljyä
100 g savulohta
130 g katkarapuja
1 dl kermaviiliä
2 dl maitoa
3 kanamunaa
tilliä
suolaa
pippuria
sitruunamehua
Sekoita kuiva-aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Sekoita vesi ja laita jääkaappiin hetkeksi viilentymään. Sillä aikaa silppua purjosipuli ja paprikat. Kuulota niitä pannulla öljytilkassa. Laita taikina voideltuun vuokaan ja paista sitä yksinään 200 asteisessa uunissa 10 min. Sekoita kermaviili, munat, maito ja mausteet keskenään. Kun pohja on paistunut, heitä kaikki ainekset päälle ja lopuksi uuniin 30 min tai kunnen munamaito on hyytynyt. Seurana voi tarjota jotain tuoretta, vaikka rucolaa ja kirsikkatomaatteja.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.