Elkää pahastuko, vaikka tämä alkaa muistuttamaan ruokablogia. Nyt en ole sitten vähään aikaan taas tekemässä mitään. Eräs päivä tajusin, että ihanat omat ystäväni ovat saapuneet takaisin Etelä-Suomeen. Sen kunniaksi järjestimme pienimuotoiset illanistujaiset. Ukkonen on innostunut tapaksista, joten teimme niitä. Ilta sujui oikein rattoisasti, ja kaikki edellisen postauksen pipotkin löysivät uudet päät. Myös yhdet sukat ja lapaset sain lähetettyä maailmalle.

Teimme pinchoksia, eli patonginpaloja joihin keihästetään erilaisia päälisiä. Ukkonen oli saanut delicardi-lahjakortin, jolla tilasimme paloviinajuustoa ja gruyèretä.  Käytimme ilmakuivattua kinkkua ja chorizoa. Tuoreena käytimme paprikaa, kirsikkatomaatteja, oliiveja ja viinirypäleitä. Päällisiä vaihtelemalla sai paljon erimakuisia yhdistelmiä.

 

 

Vasemmalla on punaista mojo-kastiketta. Lisäsin siihen hieman jeeraa makua antamaan. Ohje oli todella hyvä, myös ammattikokkimme kehuivat sitä. Voin siis suositella. Keskellä oli ihan majoneesia salsan kaveriksi, jotka puolestaan olivat tarkoitettu perunoiden dippaamiseen. Ribsit glaseerattiin, jolloin ne saivat hyvän maun ja kauniin kiillon. Strömssön jokapaikan glaze käy hyvin marinoinnin tilalle. Leikkasimme grillikyljet valmiiksi paloksi ennen uuniin laittoa.

 

 

Tuulentuvasta löysin ohjeen mainioon basilikatsatsikiin.

 

 

Ruokasuosikit Tapakset kirjasta löysimme ohjeen marinoituihin oliiveihin. Me teimme niitä näin. Ostimme ison purkin oliiveja, lisäsimme joukkoon 4 kuorittua ja murskattua valkosipulinkynttä, yhden chilin, korianterinsiemeniä ja pienen sitruunan paloiteltuna. Päälle holotimme oliiviöljyä niin, että kaikki peittyivät. Annoimme marinoitua vuorokauden huoneenlämmössä ja sitten viikon jääkaapissa. Aina välillä purkkia hölskytetään, jotta maut tasaantuvat. Ennen tarjoilua purkki saa olla jonkin aikaa huonene lämmössä.

 

 

-Nna