Yksi sunnuntai vietimme keittobrunssia. Rrrrakastan tomaattikeittoa, joten se oli luonteva valinta myös tarjottavaksi. Tässä on Ukkosen kehittelemä ohje minun valmistamana.
Savuinen Tomaattikeitto
Tomaattimurskaa 2 x 500 g.
valkosipuli (sic!)
punasipuli
aurinkokuivattua tomaattia 5 kpl
Koskenlaskijaa 1 paketti
hunajaa 1 tl
suolaa, pippuria
savuaromia
vettä
1.Halkaise kokonainen valkosipuli (ei siis kynsi, vaan valkosipuli) poikittain, voitele leikkauspinnat öljyllä ja siirrä 200-asteiseen uuniin 10 minuuttia ennen muiden ainesten lisäämistä.
2.Leikkaa punasipulista kantaosaa niin, että sipuli pysyy pystyasennossa ja tee päälle ristiviilto. Lisää uuniin valkosipulin kaveriksi. Kypsennä vielä 25 min.
4.Siirrä punasipuli kattilaan. Puserra pehmenneet valkosipulin kynnet. Suikaloi kattilaan aurinkokuivatut tomaatit ja lisää tomaattimurska ja lisää tarpeen mukaan vettä. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla, lisää savuaromi. Hauduta aineksia 10 minuuttia. Lisää lopuksi koskenlaskija.
5.Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.