Yksi sunnuntai vietimme keittobrunssia. Rrrrakastan tomaattikeittoa, joten se oli luonteva valinta myös tarjottavaksi. Tässä on Ukkosen kehittelemä ohje minun valmistamana.

 

 

Savuinen Tomaattikeitto

 

Tomaattimurskaa 2 x 500 g.

valkosipuli (sic!)

punasipuli

aurinkokuivattua tomaattia 5 kpl

Koskenlaskijaa 1 paketti

hunajaa 1 tl

suolaa, pippuria

savuaromia

vettä

 

1.Halkaise kokonainen valkosipuli (ei siis kynsi, vaan valkosipuli)  poikittain, voitele leikkauspinnat öljyllä ja siirrä 200-asteiseen uuniin 10 minuuttia ennen muiden ainesten lisäämistä.

2.Leikkaa punasipulista kantaosaa niin, että sipuli pysyy pystyasennossa ja tee päälle ristiviilto. Lisää uuniin valkosipulin kaveriksi. Kypsennä vielä 25 min.

4.Siirrä punasipuli kattilaan. Puserra pehmenneet valkosipulin kynnet. Suikaloi kattilaan aurinkokuivatut tomaatit ja lisää tomaattimurska ja lisää tarpeen mukaan vettä. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla, lisää savuaromi. Hauduta aineksia 10 minuuttia. Lisää lopuksi  koskenlaskija.

5.Soseuta keitto sauvasekoittimella.