Nämä käsityöt ovat odottaneet jo jonkin aikaa valmiina kuvausta. Tänään kuulin epäilyttävää salaman räiskettä keittiöstä ja hyökkäsin heti paikalle. Tykästyin kaupassa vihreään huppariin, mutta kaipasin siihen vielä jotain. Ainakin H. P. Lovecraftin ystävät tunnistavat kuvion. Sen peittymisen pelossa tulin painaneeksi kuvion liian alas. Ukkonen ehdotti asian korjaamista tekstillä. Moni kaveri osti conista Cthulhu paidan, jonka selkämyksessä lukee heitä sanity. Itse en käytä tavallisen mallisia t-paitoja, joten sellainen jäi ostamatta. Mutta nyt minäkin voin tuntea kuuluvani joukkoon. :D

1931430.jpg

Pipo on tehty 7-veikan ja nallen jämistä. Nepal-myssyn mallin löysin jämäUllasta. Tapani mukaan en jaksanut niin seurata ohjetta ja lisäilin sen verran kuin tuntui kivalta. Jätin myös nurjan kerroksen välistä. Sitten neuloin sileää oikeaa pitkään ja sitten käänsin työn, että sain korvien päälle sileää. Lopuksi tein muutaman sentin joustinta. Ompelin pipon reunan kiinni, jotta langanhapsut eivät vahingossakaan tulisi näkyville. Koko työssä eniten nautin lankojen silppuamisesta ja solmimisesta. Voin vain kuvitella, kuinka Idi ilahtuu nähdessään minut tämä päässä kaupungilla. Hän ei yleensä arvosta lukuisia, varsin erikoisen näköisiä päähineitäni.

Lankojen suhteen tunnen eläväni etsikko-kautta. Maailma on täynnä ihania lankoja, mutten vielä ole löytänyt ehdottomia suosikkejani. Vuorelman nettikaupasta tilatessa ei tule postareita, joten päätin testata Vetoa (sukkalankaa) ja Vilperttiä (60 % villaa & 40 % pellavaa). Ainoa vain, ettei heillä ole värikarttaa netissä, vaan se pitää tilata. Minusta se oli tosi outoa, enkä minä nyt mistään värikartasta halua maksaa. Sivuilla oli kuitenkin osittainen kuva siitä, jota suurentamalla sain vähän tietää mitä olen tilaamassa. Onneksi värit sattuivat ihan kohdalleen.

1920398.jpg

Ja lopuksi tietenkin sukkia. Tuo kirjava lanka on minusta aivan kamalan väristä ja se on hävennyt jo pitkään lankalaatikossa. Nyt se on kulutettu, viimeiset pätkät laitoin jämäkerään. Raidoiksi pistettynä tuo ei näytä ihan niin pahalta.  Nämä sukat lähtevät hyväntekeväisyyteen, tummemmat SPR:lle ja vaaleammat  vaikka sitten joulupataan, jos en muuta keksi sitä ennen. Lanka ja malli ovat tutut, nallea supervauvan polvisukkiin. Päivän sukkaluku: 36.

1920405.jpg

-Nna