Jälleen kotona ja koulukin on alkanut. Vietimme viikonloppuna rapujuhlia Anopin luona. Meillä oli oikein hauskaa, varsinkin kun saimme vahvistuksen Uudessa-Seelannissa asuvasta ulkosuomalaisesta. Hän antoi meille muutaman hyvän reseptin ja kertoi monta hauskaa juttua maailmalta. Ulkosuomalainen kertoi, että Uudessa-Seelannissa säästeään vettä, eikä esim. tiskatessa astioita huuhdella ollenkaan. Ne vain kuivataan suoraan tiskivedestä otettuna. Siihen pieneen pesuaineen makuun kuulema tottuu nopeasti. Minulla oli tietenkin kudin mukana reissussa, mistä Ulkosuomalainen sitten innostui. Hän kertoi kuulleensa jollakin lääketieteen luennolla, että neulominen luennon aikana tehostaa oppimista. Nyt minulla on hyvä vastaus, jos joku ihmettelee neulomista koulussa..

Eilen kouluun tuli uuden opiskelijat. Minua jännitti jonkin verran. Näin pitkin päivää välähdyksiä omasta ensimmäisestä päivästä. Puhuin paljon ja vastasin monenalaisiin kysymyksiin. Nautin siitä kun aloittavat uskalsivat oikeasti kysyä asioista. Kolme fuksia kysyi ruokailun kulusta, joka oli minuakin ihmetyttänyt ensimmäisenä päivänä. Harmikseni en nähnyt koulussa kuin yhden tutun, entisen yläkerran naapurin. Hän opiskelee ihan eri alaa, mutta oli hauska vaihtaa kuulumisia.

Olen pitänyt sormet vetreänä sukkatreenillä. Uudet odottavat vielä päättelyä, mutta niitä odotellessa esittelen aikaisemmin valmistuneita. Mummolta olen perinyt varsin mielenkiintoisen värisiä lankoja, kuten näette pienempien sukkien varresta. Lankana on nalle, menkki 3 puikoilla 34 g. Isommat sukat ovat jälleen Kokille. Hän pyysi, että tekisin näihin sukkiin ihan normaalin pituiset varret.  Lankana on veikka, menekki 113 g koossa 42. Päivän sukkaluku: 26.

1853925.jpg

Lopuksi vielä hieman pohdittavaa hoitajien puolesta. Törmäsin sattumalta facebookissa tätä vastustavaan ryhmään. Tarvitsevatko hoitajat mielestänne yksityisyyttä, Valtioneuvoston mielestä ei. Mielestäni olisi ihan reilua, että vastaavia rekistereitä tehtäisiin myös muista ihmisryhmistä. Esimerkiksi lista tuomituista pedofiileista oli varsin käyttökelpoinen, jotta vanhemmat voisivat tarkistaa harrastusten ohjaajien tai päiväkodissa työskentelevien taustat.

-Nna