Halusin leipoa yhteen 57 vuoden englantiin sijoittuvaan larppiin englantilaisen hedelmäkakun. Vinkkiä katsoin hesarin ohjeesta, mutta tein omani hieman eri tavalla.

 

 

 

Engalantilainen hedelmäkakku

 

200 g voita

2 dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl vanilijasokeria

2 tl leivinjauhetta

 

50 g saksanpähkinää rouhittuna

50 g sukaattia

1 pkt säilykekirskoita

50 g kuivattuja aprikooseja silputtuna

4 cl viskiä

1 cl vanilijalikööriä

 

1. Sekoita hedelmät ja pähkinät viskin ja vanilijaliköörin kanssa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksi kerrallaan sekoittaen. Lisää keskeneään sekoitetut kuivat aineet joukkoon. Lisää lopuksi hedelmät ja neste. Sekoita joukkoon.

2. Laita taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.

 

-Nna-