Eräs arki ilta kutsuin ystäviä kylään kahvikutsuille. En ollut ikinä aikaisemmin sellaisia pitänyt, enkä siten tiennyt oikein mitä niillä pitäisi tehdä. Iltamme koostui mukavasta yhdessäolosta ja herkuttelusta. Tarjolla oli suklaa coocieita, lohivoileipäkakku ja mansikka-raparperikäärretorttu. Harmi, ettei jälkimmäisestä ole kuvaa koska se oli todella hyvää. Laitan silti ohjeen tänne muistiin.
Suklaacoociet
150 g voita
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl siirappia
1 muna
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta
130 g valkosuklaata
130 g tummaasuklaata
Vaahdota pehemä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja siirappi ja sen jälkeen lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet seokseen. Rouhi suklaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja lisää taikinaan. Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia palloja ja lytistä ne. Keksit turpoavat jonkin verran uunissa. Paista 200 asteessa n. 10 min.
Lohikakku
(18-20 annosta)
12 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
8 viipaletta täysjyvävuokaleipää
1 dl kasvislientä
Lohitahna:
200 g tuorejuustoa
150 g lohta
Munatahna*
3 isoa keitettyä munaa
200 g tuorejuustoa
Kuorrutus
200 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
Koristeet:
150 g kylmäsavulohta
persilijaa ja tilliä
Valmista aluksi tahnat. Hienonna kylmäsavulohi ja sekoita se notkistettuun tuorejuustoon. Kuori ja hienonna kananmunat ja sekoita notkistettuun tuorejuustoon.
Leikkaa leipäviipaleista kuoret. Aseta työpöydälle tai pitkään leipävuokaan reilu pala tuorekelmua
Aseta neljä vaaleaa leipäpalaa vierekkäin kelmulle, kostuta ja levitä päälle puolet lohitahnasta. Peitä tummilla leipäviipaleilla, kostuta ja levitä päälle puolet munatahnasta. Aseta päällimmäiseksi vaaleat leipäviipaleet. Kääri kakku kelmuun, aseta pinnalle kevyt paino ja anna maustua viileässä yön yli.
Tasoita kakun sivut. Mausta notkistettu tuorejuusto sitruunamehulla ja kuorruta kakku. Painele sivuihin hienonnettua persilijaa ja tilliä. Koristele pinta savulohella ja vihreillä.
Mansikka-raparperi käärretorttu
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 225 asteessa n. 6 minuuttia. Kun pohja on tullut uunista, kumoa se toiselle leivinpaperille jäähtymään
Raparperihilloke:
150 g raparperiä
1 rkl vettä
50 g hillo-marmeladisokeria
Laita kaikki ainesosat kattilaan ja keitä vajaa kymmenen minuuttia. Anna seoksen jäähtyä
Täyte:
1 dl kermaa
1 dl rahkaa
sokeria
vanilijasokeria
½ litraa mansikoita
Vaahdota kerma ja sekoita rahka joukkoon. Lisää maun mukaan sokeria ja vanilijasokeria. Viipaloi mansikat valmiiksi.
Koristeluun:
2,5 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
mansikoita
Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin raparperihilloke ja sen päälle täyte. Ripottele täytteen päälle sopivan kokoisiksi pilkotut mansikat ja rullaa kääretorttu. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa. Itse tein tämän vaiheen edellisenä iltana ja sitten hieman ennen tarjoilua vaahdotin vaniljakastikkeen ja koristelin tortun mansikoilla.
-Nna-
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.