Eräs arki ilta kutsuin ystäviä kylään kahvikutsuille. En ollut ikinä aikaisemmin sellaisia pitänyt, enkä siten tiennyt oikein mitä niillä pitäisi tehdä. Iltamme koostui mukavasta  yhdessäolosta ja herkuttelusta. Tarjolla oli suklaa coocieita, lohivoileipäkakku ja mansikka-raparperikäärretorttu. Harmi, ettei jälkimmäisestä ole kuvaa koska se oli todella hyvää. Laitan silti ohjeen tänne muistiin.

 

Suklaacoociet

 

150 g voita
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

1 rkl siirappia
1 muna
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

1,5 rkl kaakaojauhetta
130 g valkosuklaata
130 g tummaasuklaata



Vaahdota pehemä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja siirappi ja sen jälkeen lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet seokseen. Rouhi suklaa sopivan kokoisiksi paloiksi ja lisää taikinaan. Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia palloja ja lytistä ne. Keksit turpoavat jonkin verran uunissa. Paista 200 asteessa n. 10 min.

 

 

Lohikakku

(18-20 annosta)

 

12 viipaletta vaaleaa vuokaleipää

8 viipaletta täysjyvävuokaleipää

1 dl kasvislientä

 

Lohitahna:

200 g tuorejuustoa

150 g lohta

 

Munatahna*

3 isoa keitettyä munaa

200 g tuorejuustoa

 

Kuorrutus

200 g tuorejuustoa

2 rkl sitruunamehua

 

Koristeet:

150 g kylmäsavulohta

persilijaa ja tilliä

 

Valmista aluksi tahnat. Hienonna kylmäsavulohi ja sekoita se notkistettuun tuorejuustoon. Kuori ja hienonna kananmunat ja sekoita notkistettuun tuorejuustoon.

 

Leikkaa leipäviipaleista kuoret. Aseta työpöydälle tai pitkään leipävuokaan reilu pala tuorekelmua

 

Aseta neljä vaaleaa leipäpalaa vierekkäin kelmulle, kostuta ja levitä päälle puolet lohitahnasta. Peitä tummilla leipäviipaleilla, kostuta ja levitä päälle puolet munatahnasta. Aseta päällimmäiseksi vaaleat leipäviipaleet. Kääri kakku kelmuun, aseta pinnalle kevyt paino ja anna maustua viileässä yön yli.

 

Tasoita kakun sivut. Mausta notkistettu tuorejuusto sitruunamehulla ja kuorruta kakku. Painele sivuihin hienonnettua persilijaa ja tilliä. Koristele pinta savulohella ja vihreillä.

 

 

Mansikka-raparperi käärretorttu

 

Pohja:

4 munaa

1 ½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,75 dl perunajauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 225 asteessa n. 6 minuuttia. Kun pohja on tullut uunista, kumoa se toiselle leivinpaperille jäähtymään

 

Raparperihilloke:

150 g raparperiä

1 rkl vettä

50 g hillo-marmeladisokeria

 

Laita kaikki ainesosat kattilaan ja keitä vajaa kymmenen minuuttia. Anna seoksen jäähtyä

 

Täyte:

1 dl kermaa

1 dl rahkaa

sokeria

vanilijasokeria

½ litraa mansikoita

 

Vaahdota kerma ja sekoita rahka joukkoon. Lisää maun mukaan sokeria ja vanilijasokeria. Viipaloi mansikat valmiiksi.

 

Koristeluun:

2,5 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

mansikoita

 

Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin raparperihilloke ja sen päälle täyte. Ripottele täytteen päälle sopivan kokoisiksi pilkotut mansikat ja rullaa kääretorttu. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa. Itse tein tämän vaiheen edellisenä iltana ja sitten hieman ennen tarjoilua vaahdotin vaniljakastikkeen ja koristelin tortun mansikoilla.

-Nna-