Tänään löysin postilaatikosta itselleni osoitetun kirjeen. Näin kuoresta, että se on Äitiltä. Hetken ehdin ihmettelemään, mitäköhän siellä mahtaa olla. Sitten tajusin. Siellä on tietenkin venttiilejä polkupyörääni. En ole saanut kumeihin ilmaa, ja Äiti on vakuuttunut siitä, että se on venttiilien vika. Saa nähdä kun Ukkonen tulee töistä. Sain sen ryhmätyön tehtyä loppuun ja palautettuakin. Pieni piiskaaminen auttoi, sain lisää tekstiä. Asialla ei olisi ollut muuten väliä, mutta työn piti olla n. 20 sivua pitkä.

Mutta välillä asiaa ihan neuleistakin. Tämä vauvan nuttu on ollut jo vähän aikaa valmiina. Sain sitten eilen Suomen pelin aikana ommeltua siihen napitkin. Ohje on novitan sivuilta. Haluaisin tehdä itselleni villatakin, muttan uskalla aloittaa. Päätin siksi testata vähän eka minikoossa. Se osottautui oikein hyväksi vaihtoehdoksi.

En tiedä miksi, mutta napitusvaroista tuli tosi leveät. Ohjeen mukaan siinä pitäisi olla vain 1 cm ennen napinläpeä. On kyllä enemmän. No, ajattelin että se kuuluu asiaan, kun noudatin orjallisesti ohjetta siinä suhteessa. Moka numero kaksi oli se, että päätin neuloa nutun sivusaumattomana. Tein työtä ohjeetta koulussa ja muistin luvun 20 cm, jolloin aletaan tekemään pääntielle kavennuksia. (Kavensin 2 s. enemmän, kun napitusvara oli niin leveä). Vaihdoin siinä vaiheessa sitten osat erillisiksi. Kun olin neulonut sen määrämittaan, yhdistin olat kolmen puikon päättelyllä. Tykkäsin siitä, se oli helppo ja siisti tapa. Innoissani virkkustin miehustan ympärille pitsit, ja tain napinläpien ympärille vahvistukset. Sitten aloin hieman ihmettelemään, miksi kädentien ympärys on vain 10 cm. Lopulta tajusin avata neulekaavat, ja ymmärsin mokanneeni. Tässä vaiheessa kuulin useaan otteeseen Äidin äänen mielessäni, joka kehotti vain purkamaan sen. Ei olisi iso homma neuloa sitä uudestaan. Hah, en purkanut, teinkin näin.

1531143.jpg

Muistin Ullassa olleen juttua neuleen leikkaamisesta, joten googletin vähän. Kristel oli laittanut Elämänlankaa blogiinsa vielä tarkemmat ohjeet kuin Ullaan. Niiden avulla tein muutaman testilapun ja päädyin tälläiseen ratkaisuun. Ompelin ensin käsin tuosta leikattavan alueen ympäriltä, ja vedin pari kertaa siksakkia päälle. Se olikin virhe numero kolme. Saumasta tuli varmasti kestävä, mutta älyttömän kova ja paksu. Se siitä vaatteen painamattomuudesta. Sain kuitenkin hihat paikalleen ja neuleen valmiiksi. Oikeassa yläkulmassa on Olan taiteilema kuva meistä.

1531805.jpg

Nuttu on neulottu ainaoikein nallesta 3,5 puikoilla. Menekki oli varmaan 150 g. Minulla oli kaksi vanhaa 100 g kerää joista jäi jäljelle 45 g, mutta lankaa on varmaan kadonnut testailuun ja muuhun. En varmaan kehtaa tuota kenellekkään antaa, mutta voin säästää sen ensimmäisenä tekemänäni neuleena jossa on hihat. Ehkä joskus saan lapsia, ja laitan raukat käyttämään tuota. Sitten he voivat kertoa kaikkien traumojensa alkaneen kainaloita painavasta villatakista... Kaverini ilmoitti värin olevan kauhea, mutta itse pidän siitä. Se on vauvamainen, muttei sellainen ällölällypastelli. Tuossa alemmassa kuvassa väri näyttää eniten siltä mitä se on luonnossa.

1531936.jpg

Näiden nappien sakaroiden vuoksi tein napinläpien ympärille vahvistusta. Ja nyt tuli vielä yksi moka mieleen, innostuin napinlävistä niin, että tein niitä turhan tiheästi. Siinä on sitten napittamista.. Tämäkään ei ollut ohjeen vika. Ajattelin, että siinä olevat napit ovat varmasti isompia kuin nämä minun..

Muuten olen täällä hämmennellyt väripataa, epäonnistunut nokkosten kanssa ja himoinnut emo reaktiivivärejä. Ehkä käyn katsomassa niitä lauantaina samalla kun noudan auton. Minusta on hassua, että niistä saa Helssingistä vain yhdestä askarteluliikkeestä, mutta niitä löytyy huomattavasti pienemmän kaupungin ainoasta askarteluliikkeestä.

Lisäksi olen manannut täällä uudistuksia. Koulumme sivut uudistuivat, ja sieltä otettiin juttuja pois mitä tarvitsee koulutöiden tekemiseen. Ne siirrettiin uuteen hienoon koulun intranettiin, jonne pääsee vain koululta. Tämä on tosi epäkäytännöllistä, koska meillä korostetaan jatkuvasti verkko- ja etätyöskentelyn hienoutta. Toinen mikä tänään on puhuttanut on blogilistan uudistus. Se on laittanut meidän blogin avainsanoiksi mm. elokuvat ja musiikin. Olemme myös monipuolisia, sillä nuo vaihtelevat jatkuvasti. Samoin kuin tilaajamäärät. Minä olen bongannut lukuja 9 ja 46 väliltä.

-Nna