Äidin ja Rja-tädin toiveesta seuraa parveke-esittely. Haluan huomauttaa, että kuvat on otettu noin viikko sitten harmaana iltana, jolloin kasvini eivät olleet hetkeen saaneet vettä. Koitan täten selittää, että oikeasti pidän niistä hyvää huolta ja tomaattini ovat vain dramaattisia.

Kun parekkeelle astuu sisälle, heti oikealla on yrttihyllykköni. Ylimmällä hyllyllä on kaksi krassia ja chili. Loput hyllyt olenkin täyttänyt yrteillä.

 

Alimmalla hyllyllä on emalivati, johon keväällä laitoin kasvamaan puskabasilikaa, ruohosipulia, rakuunaa ja lipstikkaa. Ne ovat todellisia luomuyrttejä ja saavat kasvaa aivan siten kuin niitä huvittaa.

 

Suoraan parvekkeen ovelta katottuna meillä on kaksi pöytää ja neljä tuolia. Parvekkeen ovelta vasemmalle katsottuna perimmäisessä nurkassa on ensi paprika pienessä ruukussa.

 

Sen vieressä ylhäällä kasvaa rohtoraunioyrtti, minkä porukoilta keväällä sain.

 

Toisessa nurkassa kasvavat kirsikkatomaattini ja paprika isossa ruukussa. Rja-tädille sanottakoon, että paprikani alkavat vasta muistuttaa nyt hieman oranssia. Malttamattomana söin yhden vihreänä, kun rupesin epäilemään, etteivät oikeasti ole punaiseksi tarkoitettu. Nyt myös tomsussani on enemmän väriä.

 

Kerran tomaatistani katkesi oksa ja tökkäsin sen vesilasiin. Se mokoma päätti kasvattaa itsellensä tomaatit siitä huolimatta.

 

-Nna-