Jostain syystä en oikein välitä perinteisistä kermakakuista, mutta halusin kuitenkin kakkua synttäreilleni. Sain äitiltä ison pussin raparperia, jota pääsin hyödyntämään. Mielestäni se on yksi kevääseen kuuluvista mauista. Toisesta kakusta en huomannut edes ottaa kuvaa, mutta se ei ole iso menetys, sillä versioni Kinuskikissan Vanilija-raparperikakusta ei ollut kovin kuvauksellinen. Muuten tein sen aivan ohjeen mukaisesti, mutta lisäsin kakun tultua uunista väliin mansikoita ja käytin kerman sijasta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

 

Toinen kakuista oli gluteeniton ja omasta päästäni tehty. Näkee kyllä kenen synttärikakusta on kyse, sillä se on tuollainen vähän ylitsepursuava, paljon täytettä sisältävä ja viimeistelemätön. :P

 

Nnan mansikka-raparperikakku

Pohja:

4 munaa

1,5 dl sokeria

1,75 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

1 pss valmista vaniljamoussejauhetta + ohjeen mukaisesti maitoa tai mitä siihen nyt tarvitseekaan

noin 0,5 kg mansikoita

raparperia

hillo-marmelaadisokeria

 

Päällinen:

2,5 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

mansikoita

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 200 asteessa noin 7 min. Pohjan tultua uunista, kippaa se toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Pohjan jäähdyttyä leikkaa se keskeltä kahtia. (ei siis halkaista niinkuin täytekakkua, vaan leikataan kahteen osaan.)

Kuori ja pilko raparperit kattilaan, keitä sopivan määrän kanssa hillo-marmeladisokeria hilloksi. Anna jäähtyä. Vaahdota pussin ohjeen mukaisesti vanilijamousse. Viipaloi mansikat sopiviksi palasiksi.

Levitä vaniljamoussea tasaisesti molempien pohjien päälle. Levitä reilusti raparperihilloa toiselle pohjalle ja lisää päälle viipaloidut mansikat. Nosta päälle toinen puoli pohjasta, vanilijamoussepuoli alaspäin.

Vaahdota vanilijakastike, levitä kakun päälle ja koristele viipaloiduilla mansikoilla.

Lopuksi vielä kuva havainnollistamaan asiaa. :P

 

-Nna-