Pidin tuossa toissa viikonloppuna pienimuotoiset sadonkorjuujuhlat. Sain äitiltä ja Rja-tädiltä paljon erillaisia kauden kasviksia joista sitten tein ruokaa. Ainoa tarjottava mitä tässä nyt esittelen on omenapiirakka. Siinäkin tulin käyttäneksi ulkolaisia omenoita ajattelemattomuuksissani. Onneksi kaikki muu olisi sitten suomalaisista raaka-aineista tehtyä. Leivoin myös ruisleipiä, jotka onnistuivat aika hyvin. Tosiaan uskon paistoajan modaamisen vaikuttaneen siihen.
Kuohkea omenapiirakka
Annoksesta tulee pellillinen piirakkaa
5 kananmunaa
4 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä
150 g sulatettua voita
Päälle:
Omenia
Kanelia
Sokeria
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi ja lisää siihen kylmä vesi. Sekoitat vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhot ja vesivoiseos.
2. Levitä taikina pellille. Leikkaa omenat kuorineen viipaleiksi ja ladon taikinan päälle. Ripota sokeria ja kanelia pinnalle. (Minä unohdin tämän ennen paistoa ja tein sen vasta jälkikäteen) Paista 200 asteessa 20-30 min. Tarjoa seurana vanilijakastia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.